FAQ

Veelgestelde vragen over E-choppers

Hieronder vind je antwoorden op de meeste gestelde vragen. Grote kans dat ook jouw vraag, met bijpassend antwoord, hier terug te vinden is! Heel handig natuurlijk, want zo weet je precies waar je aan toe bent. Zo kun je direct boeken, zonder zorgen!

Maar als dat niet zo is, stel ze dan gerust! We helpen u graag verder.

Voor het rijden op een E-Chopper moet je in het bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs B. Daarnaast dient de berijder minimaal 16 jaar te zijn. Kijk voor meerijdende kinderen bij “Kan een kind mee achterop”.

Voor het rijden op een E-Chopper gelden de verkeersregels die ook voor fietsers gelden. Zo dien je van het fietspad gebruik te maken als dat er is en mag je niet op de stoep rijden. Ook bellen en naast elkaar rijden is verboden.

In Nederland geldt voor berijders van snorfietsen (waar de E-chopper onder valt) geen helmplicht.

Een E-Chopper gaat niet harder dan 25 km/uur. O.a. hierdoor valt hij volgens de wet onder de categorie bijzondere bromfietsen. Met de E-Chopper mag u dus op het fietspad en op de weg. Waar een fietspad is, blijft u op het fietspad.

Wij hebben voor jullie een keuze uit meerdere routes die wij hebben gemaakt, afhankelijk van de tijdsduur waar je de e-chopper voor boekt. De route is te downloaden naar je mobiele telefoon. Onze e-choppers zijn voorzien van een telefoonhouder met oplader. Op deze manier kun je tijdens je e-scooter tour op een veilige manier navigeren en genieten van de omgeving en elkaar. Daarnaast laad je telefoon ook op tijdens het rijden.

Onze E-choppers zijn bedoeld voor 1 persoon en niet geschikt voor meerijdende kinderen. Kinderen jonger dan 8 jaar moeten verplicht een veilige zitplaats hebben met voldoende steun aan rug (bijvoorbeeld een kinderstoeltje), handen en voeten. Deze is echter niet aanwezig op een E-chopper. Wettelijk gezien mag je een kind onder de acht jaar ook niet los voor je laten zitten op de scooter. Voor grotere kinderen is het zadel te klein.

De E-chopper wordt altijd meegegeven met een volle accu. U kunt ervoor kiezen één van onze routes te rijden. Trekt u zelf uw eigen plan? Houdt u er dan rekening mee, dat u met een volle accu ca. 40 – 45 km kunt rijden. Uiteraard hangt dit ook af van het gewicht van de bestuurder, eventuele tegenwind, hoogteverschillen in de route, etc. Wij garanderen echter 40 km.

De E-chopper heeft geen opbergruimte. U kunt ervoor kiezen om een rugzak om te doen met daarin de benodigde spullen voor onderweg.

De E-Chopper is tijdens de tocht WA-verzekerd. In geval van gemaakte schade aan de E-choppers komt dit voor uw eigen rekening en valt dit onder uw eigen risico. Eventuele schade dient direct na afloop te worden vergoed en kan worden verrekend met de uitstaande borg.

Via deze site kunt u heel makkelijk een E-chopper tour online reserveren. Volg de stappen via het online reserveringssysteem en ontvang binnen enkele minuten een boekingsbevestiging in uw mailbox. Telefonisch reserveren via 0577-491202 is ook mogelijk.

Na het afronden van de boeking voor E-chopper Tours, ontvang je binnen 5 minuten een bevestigingsmail. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan je spam. Nog geen e-mail? Geen paniek en contacteer ons via email (info@vlijmelspeet.nl) of telefonisch 0577-491202

Wij krijgen veel vragen van mensen die hun boeking willen verplaatsen, omdat er “wellicht” een regenbui voorspeld is.

Uiteraard hebben wij het weer niet in de hand. Wat wij wel weten is dat het weer onvoorspelbaar is, en dat voorspellingen iedere keer wijzigen. Om deze reden kijken wij pas 12-24 uur voor aanvang naar de weersverwachtingen.

Wanneer kan een boeking verschoven worden?

Normaliter gaan onze E-chopper tours gewoon door, omdat men zich op het weer kan kleden. Alleen bij extreem slecht weer (bijvoorbeeld storm en/of permanente harde regen) bieden wij de mogelijkheid de boeking kosteloos te verschuiven naar een nader te bepalen datum in 2021.
Uitgesloten voor een verschuiving zijn feestweekenden zoals Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie.

Indien de weersvoorspellingen extreem slecht zijn, mailen of bellen wij onze boekers. U kunt dan aangeven of u wilt verschuiven of niet.